Nieuwe advertentieformaten Google

De belangrijkste ontwikkelingen op het gebied van SEA zijn de nieuwe advertentieformaten, de opkomst van mobiel en lokaal zoeken en het groeiende belang van display advertising.

Op dit moment laat Google bij 10% van de zoekopdrachten een nieuw advertentieformaat zien. Lang niet alle adverteerders maken volop gebruik van alle nieuwe mogelijkheden en laten dus kansen liggen.

Enkele tips om nieuwe advertentieformaten slim te benutten:

  • Voeg bij iedere campagne ad sitelinks toe, hierbij hebben kortere sitelinks een hogere CTR en conversie ratio. Je kan tot 10 ad sitelinks toevoegen waarbij Google ze vanzelf optimaliseert. AdCenter kent op dit moment nog geen sitelinks maar komt zeer binnenkort mee en Google hintte dat ze wellicht met sitelinks op advertentiegroepniveau komen.
  • Richt voor je mobiele campagnes aparte campagnes in en vergeet niet om de mobiele apparaten uit te sluiten bij je huidige campagnes. Test met click to call extensies bij de mobiele campagnes, deze zijn voor veel adverteerders al zeer succesvol gebleken. Op dit moment ligt de CPC van mobiele campagnes 41% lager dan bij desktop campagnes.
  • Zorg er voor dat je Google Places helemaal up to date is door het uploaden van iconen, lokale telefoonnummers & URL’s.
  • Zorg ervoor dat je eerste advertentieregel eindigt met een punt zodat jouw advertenties gebruik maken van de nieuwe layout van premium advertenties. Sinds kort is de layout van premium advertenties aangepast waardoor de titel tevens de eerste advertentietekst laat zien. Dit heeft een positief effect op de CTR. Zie het volgende voorbeeld:

 

 

 

 

Bron: seablog.nl