Facebook bedrijfspagina

Facebook bedrijfspaginaIn dit artikel geef ik aan hoe bedrijven zonder technische kennis en investering een professionele bedrijfspagina kunnen maken op Facebook.

Een Facebook bedrijfspagina is aan te maken voor:

• Lokale bedrijven of plaatsen
• Bedrijven, organisaties of instituten
• Merken en producten
• Artiesten, bands en bekende personen
• Entertainment
• Communities

Het is mogelijk om een logo te uploaden en vrienden uit te nodigen. Daarnaast is het mogelijk om berichten, foto’s, video’s en polls toe te voegen aan de wall.

Een must-have is de Facebook app ‘Static HTML: iframe tabs’. Dit maakt het mogelijk om html toe te voegen in iframe tabs, wat er voor zorgt dat de mogelijkheden eindeloos zijn. Alles wat binnen deze iframe valt, heeft dezelfde mogelijkheden als die van een website.

Een webshop maken van je Facebook bedrijfspagina is mogelijk met Facebookshop, dit zorgt ervoor dat een eventuele website met daarop een webshop overbodig is. Een voordeel van deze applicatie, is dat producten veel dichter bij de doelgroep komen te staan. Tevens is het mogelijk om Google Analytics te implementeren, zodat alle statistieken bijgehouden kunnen worden.

Voor kleine ondernemingen is Webtrends Social ideaal om een social media campagne mee te managen. Het starters pakket is namelijk gratis. Dit pakket maakt het mogelijk om een app te bouwen met een app-builder, hier heb je geen technische kennis voor nodig. De app-builder biedt de volgende mogelijkheden: Youtube, blog, video, video’s, landingspagina, HTML, Twitter feed, afbeelding feed, afbeelding gallerij, coupon (met share functie) en flash.

Een andere app voor het maken van een mooie Facebook bedrijfspagina is Pagemodo. Dit programma heeft wat minder gratis features, maar maakt het wel nog makkelijker om een mooie pagina te maken! Meer features zoals Analytics en pro-themes zijn mogelijk tegen betaling.

Voor muzikanten is de gratis ReverbNation app een goede uitkomst. De app maakt het mogelijk om een mooie pagina te maken, waarmee je muziek kan delen, downloaden en luisteren. Ook is het mogelijk om een mailing lijst te genereren, informatie te delen, merchandise te verkopen, video’s en foto’s te delen, een lijst van optredens te delen en tickets te verkopen. Daarnaast is het mogelijk om alle statistieken bij te houden zoals impressies, likes, downloads, verzamelde e-mail adressen, aantal keren gedeeld en het bereik van de gedeelde content. Wanneer je deze app gebruikt, wordt je informatie ook meteen toegevoegd op het ReverbNation platform.

#1 App voor een Facebook bedrijfspagina

Een app die naar mijn mening het best kunt gebruiken om een welkomspagina voor een Facebook bedrijfspagina te maken, is Tradablebits. Het biedt de mogelijkheid om gratis een mooie welkomspagina te maken, exclusieve content voor mensen die de pagina hebben geliked, een Twitterfeed, het toevoegen van polls, een nieuwsfeed, HTML en een slideshow. Mocht er promotie gemaakt willen worden, dan moet daar wel voor worden betaald.

Zorg ervoor dat klanten zich kunnen inschrijven voor een nieuwsbrief en verzamel email adressen via de Mailchimp app voor Facebook.

Om meer interactiviteit met de fans te creëren is er de app van Booshaka. Deze app is handig om acties te organiseren. Fans krijgen namelijk punten voor content die ze delen, comments die ze plaatsen en likes die ze geven.

De Involver app maakt het mogelijk om Youtube video’s te plaatsen, waar fans op kunnen reageren. Video’s die worden toegevoegd aan een bestaand Youtube kanaal worden automatisch weergeven.

Om meer te weten te komen over je fans, is er de poll app. Zoals de naam al zegt, het maakt het mogelijk om polls te houden. Wanneer een poll wordt toegevoegd, komt deze ook meteen in je wall te staan zodat je fans zien dat je een nieuwe poll hebt. Kortom, een handige app om feedback te krijgen van de fans.

Wanneer je nieuwe content post op je website, is het mogelijk om dit automatisch te delen met je fans d.m.v. de RSS Grafity app. Het is wel noodzakelijk dat je een RSS feed hebt van de website, om toe te voegen aan deze app.

Zoals je ziet zijn er genoeg apps te installeren om een professionele Facebook bedrijfspagina te maken. De programma’s die ik heb onderzocht zijn slechts een greep uit het assortiment. Kijk daarom zelf rond wanneer je iets nodig hebt wat hierboven niet vermeld staat. Voor alles is namelijk tegenwoordig wel een app te vinden.

Kom je er niet uit, of wil je een professionele Facebook bedrijfspagina laten maken? Ga dan naar deze website.